کتاب سه دختر حوا، رمانی نوشتهٔ الیف شافاک است که نخستینبار در سال 2016 وارد بازار نشر شد. زنی ثروتمند به نام پری در مسیر رفتن به یک مهمانی در استانبول است که گدایی سعی میکند کیفش را بدزدد.
در کشمکشِ بین پری و گدا برای تصاحب کیف، عکسی از درون آن بر روی زمین میافتد؛ عکسی از سه زن جوان در کنار استاد دانشگاهشان. این عکس، خاطرهای از گذشته و از عشقی قدیمی را زنده میکند که پری مدتها تلاش کرده بود فراموش کند. او یاد خاطرات دوران تحصیل در آکسفورد میافتد؛ زمانی که تنها هجده سال داشت، اولینبار بود که به خارج از کشور میرفت و با استاد حیرتانگیز و عصیانگرش و کلاس دگرگونکنندهٔ او دربارهٔ خدا آشنا میشد. خاطرهٔ دو دوست صمیمی پری، یعنی شیرین و مونا، بحثهایشان دربارهٔ مذهب و فمینیسم و البته اتفاقی که باعث شد میانشان فاصله بیفتد نیز، از ذهنش میگذرد.
بیوگرافی نویسنده: الیف شافاک
الیف شافاک به سال ۱۹۷۱ در استراسبورگ فرانسه به دنیا آمد؛ دوران کودکی و نوجوانیاش در آنکارا، مادرید، عمان، کلن، استانبول، بوستون، میشیگان و آریزونا گذشت. فارغالتحصیل رشتهٔ روابط بینالملل از دانشگاه فنی خاورمیانه (آنکارا) است. دورهٔ کارشناسی ارشد را نیز در همان دانشگاه در رشتهٔ مطالعات زنان و دوره دکتری را در رشتهٔ علوم سیاسی به پایان رساند.
اولین رمان الیف شافاک با عنوان پنهان در سال ۱۹۹۸ جایزه بزرگ مولانا را برایش به ارمغان آورد. پس از آن رمانهای آینههای شهر (۱۹۹۹) و محرم (۲۰۰۰) را به دست چاپ سپرد. رمان محرم برندهٔ جایزهٔ اتحادیهٔ نویسندگان ترکیه شده است. سپس دو رمان دیگرش که هر دو پرفروش شدند به چاپ رسید: آپارتمان شپش (۲۰۰۲) و برزخ (۲۰۰۴) که در اصل به انگلیسی نوشته شده بود.
الیف شافاک در جزرومد مقالاتش را در موضوعاتی مانند زنان، هویت، انشقاق فرهنگی، زبان و ادبیات گرد آورده است. در سال ۲۰۰۶ پرخوانندهترین کتاب سال پدر و حرامزاده را منتشر کرد. پس از آن نخستین کتاب حسبحالش با عنوان شیر سیاه منتشر شد که ماهها در صدر فهرست پرفروشترین کتابها قرار داشت. در سال ۲۰۰۹ نیز شد که کتاب ملت عشق را به چاپ رساند که با استقبال بینظیری مواجه شد و عنوان پرفروشترین کتاب تاریخ ترکیه را به دست آورد.
رمانهای الیف شافاک به بیش از بیست زبان ترجمه شده، معتبرترین مؤسسات انتشاراتی دنیا فارار، اشتراوس اندگیرو، وایکینگ و پنگوئن منتشر میکنند.
نویسنده: الیف شافاک
مترجم: مریم طباطبائیها
نشر: نون